Cea mai populară destinație a fost Viena, iar veniturile totale generate din turism în aceastǎ perioadǎ au depășit 11 miliarde de euro.  Cei mai mulți turiști străini au venit din Germania (5,5 milioane), urmați de cei din Olanda (950.000) și de cei din Elveția (560.000). În ceea ce privește turismul intern, s-a înregistrat un număr de 5,1 milioane de persoane care au ales propria țară pentru această perioadă.

Printre destinațiile preferate s-a numărat Viena, aleasă de 2,6 milioane de turiști. Regiunile Tirol și Salzburg au fost alese de un număr mai mic de călători în comparație cu sezonul trecut, fapt cauzat în principal de lipsa zăpezii.

Turiștii români în Austria

Pe primul loc în topul destinațiilor austriece preferate de români în sezonul de iarnă se află Viena, aleasă de 61.700 de turiști, urmată de Tirol (26.800) și de Landul Salzburg (16.800). Românii pasionați de schi aleg zone precum Sölden, Kaprun, Ischgl și Gastein.

În timpul sezonului de iarnă 2013/2014 140.000 de turiști români au călătorit în Austria, numărul de înnoptări depășind jumătate de milion.

Turiștii din România care merg în Austria aleg, în proporție de 64,5%, această țară în sezonul de iarnă, au o vârstă medie de 36 de ani și cheltuiesc cu o treime mai mult decât media.

Austria – o alegere potrivită și vara

Românii sunt invitați să descopere Austria și pe timp de vară. Această destinație îi așteaptă cu multe atracții naturale, inclusiv lacurile austriece, pot face hiking pentru a ajunge la cabanele de munte sau pot explora regiuni precum Rauris sau Salzkammergut. Există și atracții gândite special pentru copii, cum ar fi “Giant Ice Caves” în Landul Salzburg sau “Minimundus”, o lume miniaturală a celor mai frumoase clădiri din lume, în Klagenfurt.