Potrivit unei hotarari a Guvernului, a fost infiintat Fondul Roman de Contragarantare, care va avea un capital in valoare de 100 milioane euro.

Fondul Roman de Contragarantare a fost constituit ca institutie financiara specializata, care are ca unic obiect de activitate, potrivit acului normativ adoptat de Executiv, “contragarantarea garantiilor acordate de fondurile de garantare”, persoane juridice romane, pentru creditele si alte instrumente de finantare obtinute de intreprinderile mici si mijlocii de la bancile comerciale si din alte surse.

Astfel, statul va participa cu 68 de milioane de euro, provenind de la bugetul aferent anului 2009, la capitalul social al fondului de contragarantare, restul banilor, pana la nivelul de 100 mil. euro stabilit de Executiv, fiind asigurati printr-un program Phare si de la Fundatia Post-Privatizare.

_____________________________________________________________________________________

Fondul Roman de Contragarantare se infiinteaza ca societate comerciala pe actiuni, avand ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri si Fundatia Post-Privatizare.