Munți de gunoaie vin din Europa în România, în ciuda situației alarmante din Capitală. Potrivit ultimelor informații transmise de Poliția de Frontieră, șase TIR-uri cu peste 100.000 de kilograme de deșeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctele de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand.

Sursa citată precizează că este vorba despre șase TIR-uri conduse de cetăţeni români. Conform documentelor de însoțire a mărfii, aceștia transportau textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România.

În acest context, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul reprezentanţilor Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că TIR-urile erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

Peste 100.000 de kilograme de gunoaie, la un pas să intre în România 

De menționat este faptul că, în total, potrivit informațiilor transmise de oamenii legii, erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri. În acest context, în toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Amintim faptul că în timp ce sute de mii de kilograme de gunoaie așteaptă să intre în țară, Bucureștiul se confruntă cu o situație fără precedent. De mai bine de câteva săptămâni, cetățenii Capitalei au de suferit de pe urma disputei dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest.

Saci de deșeuri așteaptă să fie ridicați din Sectorul 1. În acest contex, în cursul săptămânii trecute, Garda de Mediu București a amendat primăria, dar și firma de salubritate. În tot acest timp, pe lângă problema gunoaielor din Capitală, bucureștenii mai au o altă problemă majoră. Tot mai mulţi şobolani se plimbă nestingheriţi pe străzi, iar medicii avertizează în privința pericolului izbucnirii unor epidemii.