10 ani pentru 3 kilometri. Șoseaua din România care nici acum nu este gata

Jurnaliștii de la Antena 3 au venit cu un nou episod din campania ”România, drum închis”. De această dată este vorba despre centura Mihăilești, cea care ar trebui să mute traficul din oraș, de pe DN 6, în afara acestuia.

Localnicii așteaptă de 10 ani ca aceasta să fie gata. Primul contract a fost semnat în anul 2011 cu o firmă din Spania. Din păcate, după câteva luni de la semnarea contractului, muncitorii spanioli și-au luat utilajele și au plecat de pe șantier. Ceea ce este cel mai grav, este faptul că nu au făcut absolut nimic.

Cu toate astea, compania de drumuri a realizat după câțiva ani că trebuie să rezilieze contractul cu firma spaniolă. În anul 2016 a fost semnat un nou contract, tot cu o firmă din Spania. De această dată, compania a avut la dispoziție un an să termine lucrarea, dar a terminat doar 15% din lucrare în doi ani.

Compania de drumuri a decis, în 2019, să rezilieze și contractul cu această firmă. La finalul anului trecut, CNAIR a semnat un nou contract în valoare de 37 de milioane de lei cu o altă firmă pentru terminarea lucrării.

Vremea îi încurcă pe muncitori

Termenul de finalizare stabilit în contractul semnat la finalul anului trecut este sfârșitul anului 2021. Cu toate acestea, pe șantier nu este prea mare mișcare. Oficialii au declarat că ceea ce îi oprește din a termina lucrarea este vremea.

În ceea ce-i privește pe localnicii din Mihăilești și pe cei din Tecuci, ei nu mai cred în termenele pe care le spune statul. Aceștia așteaptă de ani buni ca șoseaua ocolitoare să fie gata.

De cealaltă parte, primarul orașului Lucian Costin este optimist. Acesta a explicat cum va fi șoșeaua în mandatul său. Cu toate acestea, au apărut și câteva probleme care au ținut de mutarea unei magistrale de gaz şi de exproprieri.