Cei mai mulţi schiori s-au îndreptat şi în acest weekend spre staţiunea montană Păltiniş, mai ales spre complexul Arena Platoş, unde stratul natural de zăpadă măsoară 19 centimetri, la care se mai adaugă cel artificial, creat cu tunurile de zăpadă.

Cristina Badiu, reprezentanta complexului de la Arena Platoş, a declarat duminică că sunt foarte mulţi turişti pe pârtii, fiind posibil să nu mai existe locuri de cazare libere în staţiune. Şi temperaturile pozitive îi ajută pe schiorii de la Păltiniş. Singura problemă rămâne vântul puternic.

Leo Klingeiss, reprezentantul Hotel of Ice, a spus că telecabina de la Bâlea Lac funcţionează în condiţii bune, dar cei mai mulţi turişti aflaţi în această zonă au preferat să stea în cabane sau în construcţiile de gheaţă din cauza vântului.

Hotelul de gheaţă şi cele trei igluuri de la Bâlea Lac au fost rezervate în totalitate în acest weekend, mai ales de turişti veniţi din Anglia. Temperatura maximă la care se poate ajunge în interiorul camerelor îngheţate este de plus două grade Celsius.

Pentru a ajunge la Bâlea Lac, turiştii au un singur mijloc de transport, telecabina. Un drum dus-întors costă 50 de lei.

La Bâlea Lac se află cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de aproape 1,3 metri, iar aici se înregistrează risc însemnat de producere de avalanşe, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Singura pârtie amenajată din judeţul Sibiu unde zăpada este bună iar vântul nu bate cu putere este pârtia Trecătoarea Lupilor din comuna Gura Rîului. Aici, pârtia de 500 de metri este situată într-o vale care o protejează de vânt, ceea ce a atras mulţi turişti dornici de schi, a precizat duminică Laura Buta, de la Trecătoarea Lupilor.

Duminică, în judeţul Sibiu, singurul impediment pentru turişti este codul galben de vânt, mai ales în municipiul Sibiu, Valea Oltului şi zona de munte, potrivit meteorologilor.

SURSA: Agerpres