'Eu cred că, în primul rând, este nevoie de o atitudine politică. Eu cred că soluţia ieşirii Greciei din zona euro şi văd că, eventual, sunt şi discuţii ale ieşirii din UE, cu toate că nu consider că aceste două lucruri sunt indisolubil legate, trebuie să ne preocupe. (…) Cred că trebuie să existe şi din partea autorităţilor române o preocupare legitimă pentru găsirea unei soluţii politice pentru ieşirea din impasul în care Grecia se găseşte, însă acest lucru trebuie să fie de ambele părţi', a spus acesta, miercuri, la Senat.

Potrivit lui Călin Popescu-Tăriceanu, 'unii încearcă să transforme criza din Grecia într-o tragedie pentru UE din punct de vedere monetar şi economic', însă problema fundamentală, în opinia sa, este nevoia de a demonstra 'coeziunea politică a UE şi viabilitatea acestui proiect'.

'Grecia este o ţară care astăzi trece prin dificultăţi. Dificultăţile nu trebuie minimalizate, nu trebuie desconsiderate. Liderii europeni au obligaţia să se aplece asupra acestor probleme, după cum şi liderii greci au şi obligaţia şi responsabilitatea de a coopera cu bună credinţă', a mai spus preşedintele Senatului.

Acesta a ţinut să puncteze faptul că cetăţenii înţeleg mai bine decât politicienii din Grecia 'nevoia de a rămâne în UE'.

'Cred că în ultima perioadă în Grecia lucrurile au derapat într-o măsură importantă la nivelul leadership-ului politic al Guvernului grec şi acest lucru se vede în stradă, pentru că cetăţenii înţeleg mai bine decât politicienii din Grecia astăzi nevoia de a rămâne în UE şi de a fi în continuare solidari. UE pentru Grecia a însemnat un ajutor extraordinar de modernizare şi de creare de bunăstare şi cred că cetăţenii greci au înţeles mai bine decât politicienii în acest moment care ar trebui să fie drumul pe care Grecia trebuie să meargă', a conchis Tăriceanu. AGERPRES