Potrivit companiei Opus Land Development, dezvoltatorii proiectului Cosmopolis, primele trei luni ale anului 2009 vor fi marcate de o stagnare a vanzarilor, insa din a doua jumatate a anului viitor piata imobiliara locala isi va reveni.

„Desi ne asteptam ca in primele trei luni ale anului viitor sa avem o stagnare a vanzarilor, date fiind schimbarile pe care le traversam cat si inceputului de an, credem ca din a doua jumatate a anului lucrurile se vor aseza pe piata”, a declarat Murat Kavurga, Director General Opus Land Development.

Acesta a mai anuntat ca lucrarile pentru proiectul Cosmopolis isi continua cursul, compania neavand in plan sa modificie preturile in viitor. „Cosmopolis continua lucrarile de constructie. Este un angajament de lunga durata, fazele de constructie desfasurandu-se pe o perioada de cel putin 7 ani”, a mai spus Murat Kavurga.

Potrivit dezvoltatorului, una dintre cele mai evidente realizari este finalizarea primei faze de constructie, cu 8 luni in avans fata de planul stabilit la inceputul proiectului. Astfel in luna decembrie 2008 au inceput livrarile celor 565 de apartamente, dintre care 36 de blocuri si 8 vile. Proprietarii locuintelor Cosmopolis vor lua in primire spatiile treptat pana in martie 2009, cand toate lucrarile de amenajare vor fi incheiate.

Pentru a doua faza, termenul de predare anuntat a fost luna martie 2010, dar aceasta va incepe cu luna decembrie a anului 2009.

Suma investitita pana acum de dezvoltatorul Opus Land Development S.A., este de 80 de milioane de euro, din care 20% a alocat lucrarilor de infrastuctura aferente primelor doua faze ale proiectului. Vanzarile au atins o medie de 100 apartamente pe luna, iar in perioada vacantei de vara de 35-60 de apartamente. Doar in ultimele doua luni ale anului s-au inregistrat stagnari.

Cosmopolis este dezvoltat in zona Stefanestii de Jos si va absorbi o investitie totala de 700 milioane de euro. Proiectul imobiliar mixt va fi dezvoltat in sapte faze de constructie, avand ca termen de finalizare anul 2014. Suprafata totala a acestuia va fi de peste un milion de metri patrati, dintre care 665.000 mp au destinatie rezidentiala, iar 220.000 mp comerciala.Din cele 700 milioane de euro necesare finalizarii proiectului, 60 de milioane vor fi cheltuite pentru dezvoltarea infrastructurii in zona.

Compania Opus Land Development este parte a grupului turc Buyukhanli Group. Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia, grupul activeaza in domeniul rezidential, comercial si hotelier din Turcia.

Sursa: Cosmopolis