“Poziționarea Irinei Binder pe primul loc în topul cărților cumpărate de pe elefant.ro nu este surprinzătoare având în vedere vânzările constant bune pe care autoarea le-a avut pe piața din România în ultimii ani”, declară Adrian Dinu, Chief Commercial Officer la elefant.ro. În continuarea clasamentului, pe poziția a doua s-a situat volumul Înainte să te cunosc, scris de Jojo Moyes, iar pe poziția a treia Fata din tren, titlu scris de Paula Hawkins.

Locurile al patrulea și al cincilea în preferințele cititorilor români sunt ocupate de Jojo Moyes cu După ce te-am pierdut, respectiv Markus Zusak cu Hoțul de cărți. Printre primele zece titluri cele mai apreciate în 2016 s-au situat și Spioana de Paulo Coelho și clasicul Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez.

În topul primelor 5 titluri scrise de autori români care au înregistrat cele mai mari vânzări în 2016 pe elefant.ro se numără, pe lângă Fluturi-Volumul al treilea al Irinei Binder, cartea Te iubesc, orice-ai face! scrisă de Ioana Chicet Macoveiciuc, binecunoscută și pentru activitatea sa pe blogul prințesaurbană.ro.

Românii au fost totodată interesați și de nutriție, pe poziția a treia,  în topul autorilor români situându-se ABC de nutriție, scrisă de Mihaela Bilic. Urmează în clasament titlurile 444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara și Suge-o, Ramona!, scris de Andrei Ciobanu.