” Suntem prezenți în România și obiectivul nostru este creșterea continua și durabilă. Astfel, împărtășesc cu voi declarația ERGO Group AG Germania pe această temă.
< aduc valoare semnificativă în ceea ce privește relevanța strategică, poziționarea și
atractivitatea pieței.Pentru companiile care nu pot atinge aceste obiective clar definite fie pe termen scurt sau pe termen lung, ERGO International poate lua în considerare o vânzare.
În prezent, ERGO Grup AG nu este angajat în nicio discuție în legătură cu vânzarea subsidiarei din România>>”, a  transmis Mesut Yetiskul, CEO al Ergo Asigurări. 

El a readus în  actualitate rezultate financiare ale Ergo, fără să detalieze. Comunicatul anunță o creștere de 28%, la 13,8 milioane de euro,  a primelor brute subscrise. Principalele linii de asigurare sunt CASCO și property, însă compania a mai vândut și asigurări de răspundere.  

Piața asigurărilor generale din România depinde de la începuturile ei de segmentul auto și, mai ales, de RCA, care reprezintă jumătate din totalul vânzărilor. 

Nu există nicio companie semnificativă în România care să se mențină la nivel înalt fără să vândă RCA, chiar și la un nivel redus. 

După ce s-a zvonit că a purtat discuții cu Astra Asigurări, Ergo, o companie deținută de gigantul german Munich Re, a achiziționat, în 2016, Credit Europe Asigurări și a intrat astfel pe piața asigurărilor generale. 

De atunci, de la autorități și brokeri până la firme de asigurare și clienți, toată lumea aștepta ca Ergo să își ia licența pentru RCA și să rupă monopolul instituit de City Insurance și Euroins. 

Primele demersuri le-a făcut la finalul lui 2017, când au avut loc și primele discuții cu ASF. De atunci, însă, lucrurile mai degrabă au involuat, decât au evoluat  din punctul de vedere al avizării pentru vânzarea de RCA, după cum arată surse implicate în discuții. Proiectul RCA este, pentru moment, înghețat, mai spus sursele citate.