Cel mai ridicat procent de specialişti ICT din totalul angajaţilor era înregistrat anul trecut în Finlanda (6,5%), Suedia (6,1%), Olanda şi Marea Britanie (ambele cu 5%), Luxemburg (4,6%) şi Estonia (4,4%), cel mai scăzut procent fiind în Grecia (1,2%), România (1,9%), Lituania (2,1%), Cipru şi Letonia (ambele cu 2,2%), Bulgaria şi Portugalia (ambele cu 2,3%), Spania (2,4%) şi Italia (2,5%).

În ultimii ani, numărul şi procentul de specialişti în acest domeniu au continuat să crească, pentru ca statele UE să se adapteze mai bine la o lume din ce în ce mai digitalizată. Profesia continuă să fie dominată de bărbaţi, care anul trecut reprezentau 83,9% din totalul specialiştilor ICT din UE. De asemenea, peste 60% din cei care lucrau în acest domeniu aveau studii superioare.

În 2015, specialiştii ICT din UE erau angajaţi în special în Marea Britanie (1,54 milioane de persoane), Germania (1,47 milioane de persoane) şi Franţa (0,95 milioane de persoane). În aceste trei state erau angajaţi anul trecut mai mult de jumătate din totalul specialiştilor ICT din Uniunea Europeană.

Comparativ cu 2011, numărul şi procentul de specialişti în acest domeniu a crescut în aproape toate statele membre ale UE, în special în Germania, Franţa, Estonia, Ungaria, Portugalia şi Finlanda. (Sursa: Agerpres)