Autoritatea Civilă Aeriană Italiană va suspenda începând de mâine licenţa de zbor a firmei MyAir. Surse din cadrul companiei au declarat pentru „Capital” că MyAir nu mai are nici o şansă de redresare, iar clienţii care şi-au cumpărat bilete nu îşi vor mai primi banii înapoi.

Autoritatea Civilă Aeriană Italiană (L’ENAC) a decis suspendarea licenţei companiei MyAir pentru transportul de persoane şi de marfă, pe care o redase firmei pe 25 iunie. Revocarea licenţei va fi efectivă începând cu ora 00.01 a zilei de 24 iulie 2009, se anunţă pe site-ul autorităţii italiene.

„L’ENAC solicitase formal, pe 21 iulie, companiei să revină în 24 de ore la programul de zboruri stabilit pentru actualul sezon de trafic. În schimb, compania nu a furnizat date concrete legate de anunţata recapitalizare şi nici nu a asigurat acoperirea unor costuri esenţiale”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Civile Aeriane Italiane.

Nici o şansă pentru MyAir

Oficiali din cadrul MyAir au declarat azi pentru „Capital” că nu există nici o şansă de redresare a companiei. „Banii nu le vor fi daţi înapoi clienţilor”, au declarat sursele, care susţin că zborurile vor putea fi efectuate prin intermediul firmei Blue Air, în schimbul taxelor de aeroport, conform ofertei făcute ieri.

Situaţia MyAir va impune returnarea avioanelor companiei de leasing, anularea parteneriatului cu Sky Europe şi concedierea celor aproximativ 400 de angajaţi ai companiei la nivel internaţional.

DETALII:
Citeşte şi Oferta Blue Air pentru pasagerii MyAir s-a scumpit peste noapte.
Citeşte şi Oferta Alitalia pentru clienţii MyAir aflaţi în Italia.