Decizia băncilor de a reduce dobânzile rând pe rând, afirmaţia lui Mugur Isărescu, care se opune unor creşteri a impozitelor importante şi decizia lui Emil Boc ca firmele afectate de criză să beneficieze de  amânarea plăţii obligaţiilor fiscale timp de 6 luni sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

După decizia Consiliului de Administraţie al BNR de reducere a dobânzii de politică monetară, băncile comerciale au operat deja reduceri ale dobânzilor atât la credite, cât şi la depozite, anunţă capital.ro.

Mugur Isarescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat că, personal, este împotriva unor creşteri a impozitelor importante, chiar şi a unor discuţii pe această temă, care în asemenea momente debusolează şi mai mult economia şi populaţia, informează dailybusiness.ro.

Ajutor de la stat pentru companiile afectate de criză. Premierul Emil Boc a anunţat că firmele care nu şi-au plătit din octombrie până acum dările la stat nu vor fi executate silit, ci vor fi păsuite timp de 6 luni, potrivit money.ro.

Alte titluri importante din economie

BNR a avut ieşiri de 1,9 mld. euro, în iunie (capital.ro)

Top 5 al celor mai scumpe camere de hotel din lume (zf.ro)

Renault a investit 1,5 mld. euro în România de la preluarea Dacia (wall-street.ro)

Asigurarea obligatorie a locuinţei: 12 companii pregătesc formarea PAID (dailybusiness.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.