Ratificarea acordului de cinci miliarde de euro dintre România şi Comisia Europeană, virarea primei tranşe de 1,5 miliarde şi solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de capitalizare a CEC sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Acordul de împrumut în valoare de cinci miliarde euro încheiat între România şi Comisia Europeană (CE) a fost ratificat, marţi, de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, scrie capital.ro.

Presedintele Traian Basescu a declarat dupa sedinta CSAT ca a cerut membrilor Guvernului sa inceapa capitalizarea CEC, astfel incat IMM-urile sa poata beneficia de finantari, fara sa mai astepte OK-ul de la Comisia Europeana, care intarzie “nepermis” sa “binecuvanteze” solicitarea Romaniei, potrivit zf.ro.

Comisia Europeana va vira prima transa, de 1,5 miliarde de euro, din imprumutul de 5 miliarde de euro acordat Romaniei, la sfarsitul lunii iulie, a anuntat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, la inceputul sedintei de Guvern, de marti, 30 iunie. Executivul a ratificat memorandumul de intelegere dintre Comunitatea Europeana si Romania pentru acordul de imprumut, anunţă hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie

Scaderea rezervelor minime obligatorii reflecta ingrijorarea BNR pentru contractia economiei (standard.ro)

Peugeot 3008 a ajuns în România (evz.ro)

Economia Serbiei s-a comprimat cu 3,5% in T1 (wall-street.ro)

Timişoara: Alcatel confirmă posibilitatea externalizării (adevarul.ro)

BVB închide pe verde, la 1,28% (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.