<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/tAohkQxV15U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Barroso: Euro este ireversibil
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a făcut joi apel la liderii din întreaga Uniune Europeană ‘să facă totul pentru a garanta ireversibilitatea euro’, cu câteva ore înaintea unui summit decisiv la Bruxelles, relatează AFP.

‘Am lansat un apel către şefii de stat şi de guvern (…). Trebuie să facem tot posibilul, împreună, toată Uniunea Europeană, pentru a garanta ireversibilitatea euro’, a declarat el la Marsilia, la sosirea pentru congresul Partidului Popular European (PPE), dreapta europeană.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/bEXDzctjaDM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mai mulţi şefi de stat şi de guvern din UE, printre care Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, urmează să participe la această reuniume, înaintea summitului european de la Bruxelles care ar urma să înceapă joi seară şi să dureze cel puţin până vineri.

‘În centrul crizei se află o problemă de încredere şi credibilitate. Acesta este motivul pentru care vrem să existe mai multă convergenţă, mai multă disciplină’ bugetară a precizat preşedintele CE, care a adăugat că ‘summitul (de la Bruxelles) este crucial’.

Te-ar putea interesa și: