"Este clar că zona euro nu va fi capabilă să mai funcţioneze de acum înainte aşa cum a făcut-o până în prezent. Nu poate fi exclus faptul că nu va putea să existe cu acelaşi număr de state membre. Poziţia Slovaciei e apropiată de cea a Germaniei. Sprijinim regulile mai stricte şi aplicarea lor, chiar şi restricţii asupra suveranităţii fiscale a statelor membre dacă ele încalcă aceste reguli", le-a spus Miklos jurnaliştilor slovaci prezenţi marţi la reuniunea miniştrilor de Finanţe din zona euro.
În viziunea ministrului slovac, statutul de membru într-o astfel de uniune ar putea fi voluntar. "Statele membre ar putea decide singure dacă îşi doresc să aparţină unei zone euro cu reguli mai stricte".

Cu toate acestea, Miklos a precizat că Slovacia, care a atras multe investiţii străine cu ajutorul taxei unnice de 19%, nu sprijină ideea unei armonizări a taxelor în cadrul respective zone euro cu reguli mai stricte, scrie AFP. "Nu suntem de acord nici nu armonizarea taxei, nici cu crearea Statelor Unite ale Europei", a mai spus Miklos.
Slovacia este membră a zonei euro din 2009.