‘Schimbul de obligaţiuni va avea loc la 12 martie’, a declarat sursa citată de AFP la puţin timp după ce ministrul de finanţe Evangelos Venizelos a confirmat că guvernul va formula oficial ‘până la sfârşitul săptămânii în curs’ o propunere precisă pentru băncile creditoare din ţară, în baza negocierilor aşa-zise PSI (private sector involvement). În context, o sursă din acelaşi minister a declarat pentru Reuters că legislativul grec va vota joi o lege asupra schimbului de obligaţiuni.
Acordul negociat între Grecia şi bănci prevede o ştergere de 53,5% a valorii iniţiale a obligaţiunilor greceşti din portofoliul băncilor, ceea ce corespunde cu renunţarea la 107 miliarde de euro din datoriile Greciei către creditorii privaţi.

Concret, pentru fiecare obligaţiune grecească pe care o deţin, creditorii privaţi vor primi noi titluri greceşti pentru 31,5% din valoarea iniţială, la care se vor adăuga noi titluri pe termen scurt emise de Fondul European de Stabilitate (FESF) pentru 15% din valoarea iniţială, iar 53,5% din valoarea iniţială a obligaţiunilor greceşti va fi pierdută.