Trei terminale ale Bursei Române de Mărfuri au finalizat, în cursul zilei de ieri, 18 iunie 2008,  procedurile de achiziţii prin contracte în valoare totală de aproape 4.980.000 de lei, (1.356.000 de euro) fără TVA. La acestea se adaugă contractul adjudecat pe piaţa la disponibil la o valoare de  457.222 lei, fără TVA, prin BRM-Terminal Piteşti.

BRM -Terminal Piatra Neamţ se află pe primul loc în topul zilei, valoarea de tranzacţionare fiind de aproximativ 3.835.000 de lei (exclusiv TVA).

BRM -Terminal Piatra Neamţ a finalizat, în calitate de  consultant – organizator, procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică  de medicamente de către Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. În cadrul procedurii, au depus oferte 20 de operatori economici, fiind declaraţi câştigători, pentru livrarea a diferite tipuri de medicamente: INTERFARM SRL, MEDIPLUS EXIM SRL, RELAD PHARMA SRL, ACTAVIS SRL, ROMASTRU TRADING SRL, KRUGER PHARM DISTRIBUTION SRL, FRESENIUS KABI ROMANIA SRL, SANPRODMED SRL, B BRAUN MEDICAL SRL, FARMEXPERT DCI SRL, DITA IMPORT EXPORT SRL, FARMEXIM SA, TERAPIA DISTRIBUTIE SRL, A&A MEDICAL SRL, TRUSTMED SRL, A&G MED TRADING SRL, FELSIN FARM SRL şi POLISANO SRL. 

La şedinţele de analiză a ofertelor a participat şi un observator al  Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice(UCVAP).             

BRM-Terminal Giurgiu a organizat procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică de lucrări de reabilitare şi modernizare a drumului comunal 147 din localitatea Joiţa. Ofertantul câştigător a fost  SC Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA,  cu o ofertă de 496.068,49 lei, fără TVA. De asemenea, BRM-Terminal Giurgiu a finalizat, în calitate de consultant-organizator, procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru proiectarea şi  execuţia lucrărilor de  reabilitare a sălii de sport a Grupului şcolar Miron Niculescu. Ofertantul câştigător a fost SC Domus Construct SRL,  cu o ofertă   de 299.213,20 lei, fără TVA.

BRM –Terminal Piteşti a organizat, pe piaţa la disponibil, şedinţa de tranzacţionare pentru cumpărarea unei cantităţi de 13.393 mc de balast  de către Direcţia Generală pentru Administrare, Întretinere, Reparaţii Drumuri şi Poduri –Argeş (DGAIRDP), pe baza celor trei ordine iniţiatoare introduse în acest sens. Balastul va fi livrat de firma câştigătoare SC Aldarxim SRL pentru un preţ total de 457.222 lei, cu transport inclus, fără TVA.

BRM – Terminal  Constanţa a finalizat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea de către Societatea Comercială de Transport Maritim şi de Coastă „C.F.R. FERRY-BOAT” S.A. de   servicii de remorcare nave Ferry Boat. În urma analizării ofertelor depuse, comisia de analiză  a atribuit  dreptul de a încheia contractul de achiziţie  operatorului economic S.C. COREMAR S.A., la  tarife cuprinse între 2.200 şi 4.800 lei/oră remorcare per remorcher, fără TVA şi de 590 lei/operaţiune, fără TVA, pentru legare sau dezlegare nave. Valoarea estimată a contractului pentru un an de zile este de 349.440 lei, fără TVA. 

Sursa: BRM