Noul bilanț înregistrază o creştere de 763 de decese în ultimele 24 de ore, relatează Reuters şi AFP, citate de agerpres.

Totuși, bilanțul este în scădere de la 828, în precedentele 24 de ore.

În total, 133.495 de persoane au fost testate pozitiv în ţară, una dintre cele mai grav afectate din Europa şi care se confuntă în prezent cu un “vârf” al pandemiei, a declarat înainte de publicarea datelor ministrul economiei, Matt Hancock. Numărul de cazuri noi confirmate de COVID-19 este de 4.451.

Bilanţul autorităţilor nu ţine cont de azilele de azilele de bătrâni, unde, potrivit reprezentanţilor sectorului, mai multe mii de persoane în vârstă au murit.

„Lentoare” în gestionarea situației

Miercuri, noul şef al opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a reproşat guvernului “lentoarea” în gestionarea pandemiei.

„Există un decalaj între promisiuni şi punerea lor în aplicare”, a declarat el. “Vedem o tendinţă conturându-se: am fost lenţi în a dispune izolarea, lenţi în depistare şi acum suntem lenţi în acceptarea propunerilor companiilor britanice” pentru fabricarea de material medical.

În ceea ce privește izolarea prelungită  de pe 23 martie până pe 16 aprilie, aceasta va continua cel puţin trei săptămâni. În pofida presiunii în creştere, guvernul nu are în vedere deocamdată nicio măsură de relaxare, spre deosebire de alte ţări europene.

Puterii i se reproşează întârzierea în efectuarea de teste şi lipsa echipamentelor de protecţie pentru personalul medical.