Mai multe curse aeriene programate să ajungă pe Aeroportul de la Cluj-Napoca au fost preluate de Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş, începând de joi de la prânz, la cererea operatorilor aerieni, din cauza ceţii persistente la unitatea aeroportuară clujeană.

Directorul Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureş, Ştefan Petru Runcan, a declarat azi că, începând de la prânz, aeroportul mureşean a preluat cinci curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze la Cluj-Napoca şi care sunt operate de Wizz Air, Tarom şi un operator privat.

Acestea veneau de la Londra şi Paris (operate de Wizz Air), Roma (operate de Tarom), respectiv Budapesta. În ultimul caz, operatorul privat a adus doar două persoane de la Budapesta, însă în cazul celorlalte curse deviate spre Aeroportul din Târgu Mureş a fost vorba despre câteva sute de pasageri.

Vizibilitate sub 300 de metri la Cluj

„În medie, au venit în jur de 120 de pasageri pe cursă. Operatorii aerieni ne-au solicitat pentru că la Cluj-Napoca sunt condiţii de ceaţă. Vizibilitatea este la 300 de metri la aeroportul de la Cluj-Napoca, ceea ce este în regulă pentru decolare, însă pentru aterizare îţi trebuie 800 de metri”, a precizat Runcan, adăugând că ultima cursă, preluată în jurul orei 17:00, venea de la Paris şi aparţine Wizz Air.

Potrivit sursei citate, operatorii aerieni şi agenţiile de turism sunt cei în măsură să se ocupe de transbordarea pasagerilor, cu autocare, spre Cluj-Napoca.

Wizz Air apelează şi mâine la Aeroportul din Târgu Mureş

În funcţie de solicitările operatorilor aerieni, Aeroportul din Târgu Mureş va prelua şi alte zboruri. Până în prezent, Wizz Air a solicitat conducerii aeroportului mureşean să asigure, vineri dimineaţă, în jurul orei 06:00, şi plecarea spre Londra şi Paris a pasagerilor care ar fi trebuit în mod normal să decoleze la bordul unor aeronave de la Cluj-Napoca.

„La noi la aeroport, cursele obişnuite sunt programate la amiază”, a precizat Runcan.

SURSA: Mediafax