Intrarea a cel puţin 12 activişti pe pistă ridică semne de întrebare privind securitatea celui mai aglomerat aeroport european.

'Ambele piste sunt deschise, deşi încă se înregistrează întârzieri şi câteva anulări ale zborurilor. Ne cerem scuze pasagerilor pentru aceste dificultăţi!', au anunţat reprezentanţii aeroportului.

Luna aceasta, Heathrow a fost selectat ca locaţie pentru o nouă pistă de aterizare în sud-estul Angliei, ceea ce a provocat proteste din partea unor localnici şi a unor organizaţii de protecţie a mediului care se opun extinderii aeroportului.

Activiştii din grupul 'Avionul stupid' – care se opun creşterii sectorului aviatic – susţin că proiectul de 23 miliarde de lire sterline va majora emisiile de carbon şi va fi blocat în urma unor noi proteste.

Poliţiştii au arestat câţiva activişti şi au rămas în aeroport, continuând degajarea pistei, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei metropolitane din Londra.

Premierul David Cameron urmează să anunţe până la sfârşitul anului dacă va fi construită cea de-a treia pistă la Heathrow, necesară majorării traficului de pasageri la acest aeroport.

Cei mai mari acţionari ai Heathrow sunt grupul spaniol Ferrovial, Qatar Holding, China Investment Corp şi Government of Singapore Investment Corp.

Cel mai mare aeroport din UE în 2014 – Heathrow – a înregistrat în 2014 un trafic de 73,4 milioane de pasageri, în creştere cu 1,4% faţă de 2013. AGERPRES