Compania Telemobil, operatorul reţelei Zapp, va extinde, de luna viitoare, vitezele de transfer de date la 21,6 Mbps la descărcare şi 5,8 Mbps la încărcare, ca urmare a lansării a primei reţele 3G+ din România.

Prima fază a  procesului  de actualizare tehnologică va acoperi Bucureştiul, iar vitezele de transfer vor ajunge până la 21, 6 Mbps la descărcare şi la 5,8 Mbps la încărcare.

„Această realizare (lansarea 3G+) este posibilă datorită colaborării strânse cu ZTE şi prin actualizarea reţelei UMTS cu noua tehnologie HSPA+”, se arată într-un comunicat Zapp.

Aria de acoperire a serviciilor 3G de la Zapp va fi extinsă de la 23 de oraşe, în prezent, la 63 de oraşe.

„Zapp a influenţat continuu segmentul de date mobile, lansând produse şi servicii inovatoare, fiind primul operator care a lansat conexiuni de date mobile de mare viteză, până la 2,4 Mpbs, la nivel naţional. Acum, suntem din nou primii care lansează o reţea HSPA+, confirmând astfel poziţia noastră de lider WISP din România.” a declarat Chris Bataillard, CEO Zapp.

Pe lângă lansarea reţelei HSPA+ şi derularea celei de-a doua faze a reţelei UMTS, Zapp extinde cu 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteză, până la 2,4 Mbps prin tehnologia EV DO. Ulterior acestei dezvoltări, operatorul va acoperi peste 80% din populaţia României.

Telemobil a fost preluat, în luna iunie, de operatorul de telefonie mobilă Cosmote, pentru suma de 207 milioane euro.

SURSA: Zapp