„Nu există nici un indiciu asupra creşterii radioactivităţii. Nivelul de iod găsit în apa de ploaie era de 600 de ori mai mic decât valoarea permisă în apa de băut. Şi dacă ar fi fost de 600 de ori mai mare decât nivelul admis tot nu era un pericol, dar trebuia să anunţăm autorităţile”, a spus Nicolae Zamfir, directorul Istitutului de Fizică Nucleară de la Măgurele.

El a prezentat în şedinţa de Guvern o informare în care a prezentat concluziile măsurătorilor efectuate în ultima perioadă. „Am spus în şedinţă că nu s-au detectat pe teritoriul României creşteri ale radioactivităţii. Şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare a prezentat un raport în care a arătat că nu au detectat nici o creştere a radioactivităţii. La rândul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a informat Guvernul că nu s-a înregistrat nici o modificare”, a spus Zamfir.
El a precizat că monitorizarea va continua şi va informa Guvernul cu privire la rezultate. „Periodic vor fi luate probe şi făcute măsurători. Premierul ne-a solicitat ca în cazul în care apare creşterea valorilor peste limitele permise să anunţăm autorităţile”, a mai arătat Zamfir.