Open Hack Europe va oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-și manifesta creativitatea, ajutându-i să realiza produse noi și inovatoare, ce vor influența întreaga platformă de digital media a Yahoo!.
Dezvoltatorii vor putea să hack-uiască, folosindu-se de o gamă extinsă de servicii, de la conținut best-in-class, la produse de advertising și consumer de top, precum tehnologii de căutare, comunicații, tehnologii mobile și de televiziune conectată. Sute de programatori din toată lumea sunt așteptați la Crystal Palace Ballrooms pentru a lua parte la a paisprezecea ediție Open Hack și, totodată, prima din Estul Europei.
Comunitatea globală de dezvoltatori reprezintă un segment important al business-ului Yahoo!. Pasiunea acestora, alături de zona de tehnologie și de influență a Yahoo!, sunt ceea ce impulsionează inovarea la nivel global și creativitatea în zona Web. Evenimentele de hack, popularizate de către Yahoo! și echipele sale globale de tehnologie, reunesc programatori, dezvoltatori și designeri în cadrul unei experiențe incitante și distractive. În decursul a doar 24 de ore, acești oameni vor fi aduși împreună pentru a crea și testa aplicații și programe create de la zero, folosind tehnologii Yahoo! și API-uri deschise.
„Etosul fundamental al Open Hack-urilor este că oricine are pasiune și creativitate se poate servi de open web – API-uri, open source data – pentru a inova și a avea impact asupra unor milioane de utilizatori de internet,” a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer, Yahoo!. „Am ales Bucureștiul pentru Open Hack-ul European pentru că România este un hot spot internațional pentru dezvoltatorii de software talentați și pentru că Yahoo! are un public atât de numeros și entuziast în această regiune. Cota de piață a Yahoo! în România a crescut la peste 90%, devenind, astfel, o ţintă deosebit de atrăgătoare pentru dezvoltatori. Sunt extrem de încântat că pot juriza hackerii la acest eveniment și aștept cu nerăbdare să asist la creativitatea participanților.”
Evenimentul de la București începe sâmbătă, 14 mai, printr-o serie de workshop-uri tehnice, urmate de un „hackathon”, o perioadă non-stop de codare de 24 de ore. Serviciile și API-urile precum YUI, YQL și BOSS sunt nucleele în jurul cărora se construiesc aplicații noi și interesante. YUI este un framework open-source foarte popular, scris cu ajutorul JavaScript și CSS, prin care se pot construi aplicații web complexe și interactive. YQL, Query Language-ul Yahoo! este un limbaj expresiv, similar SQL, ce permite dezvoltatorilor să să filtreze și șă îmbine date de-a lungul serviciilor Web. În final, BOSS este un API de date ce oferă dezvoltatorilor acces la căutări web, content de imagini sau știri. Toate lucrările vor fi jurizate duminică, iar cele mai bune dintre acestea vor fi premiate și promovate către dezvoltatorii din rețeaua Yahoo!. Pentru a viziona agenda completă, dați click aici. La evenimentul de la București vor participa și câțiva dintre cei mai apreciați programatori și dezvoltatori din lume, inclusiv Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation).