Plângerea a fost depusă la Curtea din San Jose, iar documentul precizează că Yahoo este compania care a inovat serviciul de mesagerie, generatorul de noutăţi (news feed), activitatea de a comenta pe web şi corelarea acesteia cu publicitatea targetată comportamental, dar şi implementarea politicilor de confidenţialitate în scopul de a scădea riscul fraudelor pe internet.

Documentul depus la Curtea din San Diego mai precizează că Facebook, reţea apărută la zece ani de la fondarea Yahoo a înregistrat, fără îndoială, una dintre cele mai rapide creşteri din lumea web, însă acest lucru s-a datorat în mare parte brevetelor pe care le-a violat pe parcurs.

"Întregul model de reţea de socializare pe care îl propune Facebook – care le permite utilizatorilor să-şi creeze un profil şi să se "conecteze" cu ceilalţi, fie că este vorba despre persoane sau brand-uri – se bazează pe brevetul Yahoo cu privire la tehnologia reţelelor de socializare", se mai precizează în document.

Facebook este chemată în instanţă după ce discuţiile purtate acum o lună cu Yahoo nu au condus la o rezolvare amiabilă a nemulţumirilor.