Potrivit Gartner Inc., segmentul MPS a avut o creştere de două cifre în 2010. Xerox a condus clasamentul/s-a aflat în top, pentru că din ce în ce mai mulţi lideri IT au descoperit beneficiile unui management mai bun asupra activităţilor de tipărire, distribuire şi actualizare a documentelor. 
În plus, Xerox a fost poziţionat de Gartner1 ca lider mondial raportat la cota de piaţă, cu 33% venituri din MPS în 2010. Anul acesta, Gartner a poziţionat Xerox şi în cadranul liderilor pe segmentul serviciilor de imprimare – Magic Quadrant for MPS Worldwide2.  

Tipuri de organizaţii care folosesc serviciile Xerox, la nivel mondial:
•    Organizaţii mari: British Airways, Cisco, Kelly Services,  Cuyahoga Community College şi University College London Hospital NHS Foundation Trust folosesc serviciile Xerox Enterprise Print Services pentru a simplifica procesele de lucru şi a reduce costurile privind imprimarea, în mai multe birouri aflate în reţea şi în centrele de tipărire. Prin ACS, o companie Xerox, Xerox integrează MPS în infrastructura IT, pentru a ajuta companiile să convertească documentele fizice în unele digitale, simplificând şi accelerând fluxurile de lucru, astfel încât să economisească timp şi bani.
•    Organizaţii cu o infrastructură de imprimare mai mică. Oraşe ca Rochester, N.Y., Riverside, Calif., precum şi Los Angeles Trade-Technical College folosesc Xerox Print Services pentru a avea un control al costurilor de imprimare, prin aplicarea aceloraşi instrumente şi tehnici utilizate de corporaţii pentru a economisi milioane. Xerox oferă suport de la distanţă pentru depanare, consumabile şi achiziţii în vederea gestionării operaţiunilor de tipărire şi copiere in-house.
•    Afaceri mici şi mijlocii: Clienţii lucrează cu parteneri Xerox, la nivel mondial, pentru un management optim al dispozitivelor de imprimare de la numeroşi vânzători folosind Xerox Partner Print Services şi PagePack 3.0.
„Xerox continuă să se menţină în fruntea segmentului de MPS datorită abilităţii noastre de a ne adapta nevoilor clienţilor”, afirmă Stephen Cronin, preşedinte Xerox Global Document Outsourcing. “Credem că poziţia noastră  pe piaţă este confirmată nu numai de clasamentele analiştilor, ci şi de randamentul  investiţiilor şi beneficiile clienţilor noştri privind activităţile principale de business, folosind o abordare mai simplă şi mai eficientă a documentelor lor”.