Cele 1.618 de brevetele înregistrate de Xerox Corporation în Statele Unite anul trecut au poziţionat compania pe locul opt în clasamentul mondial privind invenţiile, Patent Intelligence, al IFI Claims Patent Services, lider în realizarea bazelor de date globale privind patentele.

Portofoliul de brevete de invenţie al companiei include patente înregistrate de trei subsidiare deţinute integral de Xerox: Affiliated Computer Services (ACS), Centrul de Cercetare din Palo Alto (PARC) şi XMPie.  

Astfel, Xerox Corporation a înregistrat un număr de 1.030 de brevete în Statele Unite în 2011 şi alte 588 de brevete au fost obţinute în urma  unei colaborări de tip joint venture a companiei în Japonia, Fuji Xerox Co. Ltd. Împreună, Xerox şi Fuji Xerox Co. Ltd. investesc aproximativ 1,5 miliarde de dolari anual în cercetare şi dezvoltare.

Numărul brevetelor de invenţie Xerox este în creştere şi reflectă concentrarea companiei pe integrarea inovaţiei în business-ul privind serviciile. De exemplu, patentele cu numerele 7.877.423 şi 8.015.111 acoperă modalităţile de gestionare a plăţilor electronice – precum alocaţiile pentru copii din partea angajatorului către beneficiar – de către guvernele statelor. Brevetul cu numărul 7865437 este destinat e-Childcare, un sistem unic, digitizat, menit să simplifice procesarea plăţilor privind subvenţiile de îngrijire a copiilor.

În afară de Medalia Naţională pentru Tehnologie (National Medal of Technology), acordată de Preşedintele Statelor Unite, Xerox a obţinut o serie de premii pentru inovaţie, printre care: includerea Xerox de către Thomson Reuters în clasamentul celor mai inovatoare 100 de companii din lume şi acordarea de către Wall Street Journal a premiului său Technology Innovation Award, pentru Centrul de Cercetare Xerox din Europa. Tot anul trecut, Xerox a obţinut Premiul privind Inovaţia Corporativă din partea Institutului American al Inginerilor Chimişti pentru inventarea, dezvoltarea şi comercializarea tonerului Emulsion Aggregation.