Soluţia de imprimare mobilă permite utilizatorilor care lucrează în afara birourilor să tipărească e-mailuri, prezentări şi alte documente de business de pe smartphone direct pe imprimanta de la birou sau din zona de proximitate, oricând şi de oriunde. În plus, prin soluţia Xerox, sunt securizate atât documentele tipărite, cât şi destinaţia lor.

Un studiu IDC estimează că numărul celor care lucrează în afara biroului va creşte de la 919,4 milioane în 2008, la aproape 1,2 miliarde în 2013, ceea ce reprezintă aproape 35% din forţa de muncă la nivel global. Totodată, analiza arată că 75% dintre angajaţii din SUA vor lucra în afara biroului până în 2012. Toţi aceşti angajaţi vor putea, prin intermediul soluţiei Xerox, să printeze documentele de care au nevoie, direct de pe mobil, pe o imprimantă Xerox pe care o aleg.
Utilizatorul trimite un e-mail cu documentul pe care vrea să-l tipărească, în formatul original (Microsoft Word sau Adobe PDF), către un server securizat, fără să fie nevoie să descarce drivere sau aplicaţii speciale. Apoi, el primeşte imediat un e-mail cu un cod de securitate, pe baza căruia documentele printate pot fi ridicate de la orice multifuncţional sau imprimantă disponibilă în reţea. Cel care ridică documentele din imprimantă selectează opţiunea Mobile Print, introduce codul de securitate, selectează documentele de care are nevoie şi modul în care preferă tipărirea lor: faţă-verso, capsate etc. 
Noua soluţie de imprimare Xerox operează pe serverul privat al unei companii, conformându-se cu infrastructura de securitate existentă :
•    Păstrează toate formatările şi datele unui document Microsoft Office
•    Permite vizualizarea documentelor înainte de tipărire pe interfaţa imprimantei
•    Oferă aceleaşi setări de imprimare disponibile utilizatorilor ce tipăresc de pe desktop: faţă-verso, color şi opţiuni de finisare
„Soluţia Xerox de imprimare mobilă îi ajută pe cei care lucrează în afara biroului nu doar să tipărească diverse documente de business de pe orice dispozitiv mobil ce permite citirea e-mail-urilor direct pe o imprimantă disponibilă din reţea. Aceasta permite şi securizarea tuturor informaţiilor, lucrul cel mai important în mediul de afaceri. Astfel, documentele nu pot fi ridicate din imprimantă decât în baza unui cod de securitate şi doar de către persoana căreia îi este transmis documentul”, afirmă Victor Tătaru, Product Marketing Manager, Xerox România şi Republica Moldova.