Xerox lansează această aplicaţie în toată regiunea DMO (Developing Markets Operations), din care face parte şi România, alături de alte peste 140 de ţări, pe patru continente.  

Xerox PrintBack le permite utilizatorilor să-şi acceseze propria imprimantă conectată la Mac sau PC, prin intermediul unui dispozitiv mobil ce rulează Android sau iOS, facilitând imprimarea documentelor din interiorul şi din afara biroului. Cu ajutorul soluţiei PrintBack, utilizatorii pot imprima documente Word, Excel, PowerPoint, fişiere Mac iWork şi PDF, fotografii etc. direct de pe dispozitivul mobil pe imprimanta de la birou sau de acasă. Acestea sunt trimise de pe dispozitivul mobil cu ajutorul Gmail, Hotmail sau Dropbox, direct la imprimantă.
Folosind PrintBack, tabletele şi smartphone-urile pot tipări documente şi imagini la o calitate ridicată, asemenea celor imprimate de pe computer.

Aplicaţia are o mare flexibilitate în selectarea modurilor de captare, salvare şi trimitere a comenzii de tipărire către imprimantă. PrintBack oferă o serie de opţiuni de imprimare, precum tipărirea documentelor sau a fotografiilor cu ajutorul butonului „share” sau „open with” şi selectarea fotografiilor în aplicaţia PrintBack.  De asemenea, modul „Photo Shoot” permite tipărirea fotografiilor recent făcute.

„Companiile de toate mărimile au acum o nouă modalitate de a fi mai productive – folosind aplicaţia PrintBack, acestea se pot concentra mai mult la propria afacere şi mai puţin la cum şi de unde să printeze documentele necesare”,  afirmă Bogdan Gheţău,  Specialist soluţii pentru mediu de birou Xerox România. „Soluţia PrintBack facilitează activitatea utilizatorilor care lucrează cu documentele din afara biroului, le oferă o mai mare flexibilitate, dar şi siguranţă, prin opţiuni de imprimare a documentelor specifice”.  

Alte beneficii ale Xerox PrintBack:
•    Asigură securizarea datelor. Cu ajutorul opţiunii Hold Print documentele de tipărit sunt reţinute în computer până când utilizatorul le ridică din imprimantă.
•    Copiază documente sau fotografii de pe Dropbox în folderul „Downloads” de pe computer, reducând timpul de descărcare a documentelor.
•    Funcţionează pe computerul, imprimanta şi multifuncţionalul pe care utilizatorii le folosesc deja la serviciu sau acasă, indiferent de model sau mod de conexiune.

Xerox PrintBack poate fi descărcată gratuit de pe următoarele site-uri: Xerox.com, Android Market şi Apple’s App Store.