48-3747-19_silviuhotaran_c.jpgMicrosoft experimentează în România

Filiala autohtonă a gigantului din Redmond va implementa pe piaţa românească, prin intermediul partenerilor comercianţi de hardware, un sistem preplătit de achiziţionare a pachetului de instrumente software de productivitate Office Professional 2007. Reprezentanţii companiei spun că cel mai bun exemplu de client care ar putea beneficia de avantajele Microsoft Office Prepaid 2007 îl reprezintă companiile aflate la debut, companiile prestatoare de servicii cu activitate sezonieră, companiile care lucrează pe proiecte variabile în timp (consultanţă, intermediere etc), dar şi utilizatori individuali, precum studenţi şi profesori. Pentru clienţii care intenţionează să folosească Office prepaid în mod constant mai mult de 3 ani şi jumătate este însă mai profitabilă achiziţionarea unei licenţe perpetue Microsoft Office. Alături de România, la experiment mai participă Africa de Sud.

Săptămâna trecută, Silviu Hotăran, directorul filialei Microsoft din România, a anunţat disponibilitatea sistemului de operare Windows Vista în limba română. Localizarea de până acum era doar la nivel de interfaţă şi era făcută prin intermediul unui Language Interface Pack.

Orange măreşte viteza

Operatorul francez de telefonie mobilă a anunţat că servicile 3G+ sunt disponibile pentru toţi clienţii din 25 iunie. Astfel, vitezele de descărcare a datelor vor ajunge până la 3,6 Mbps în zece oraşe: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Craiova, Iaşi, Oradea, Galaţi şi Ploieşti. Până la sfârşitul anului, Orange va extinde reţeaua de bandă largă în oraşele reşedinţă de judeţ şi principalele staţiuni montane. Pentru toţi clienţii companiei, atât cei cu cartele pre-plătite, cât şi abonaţii, viteza 3G+ va fi disponibiă la aceleaşi tarife de până acum. Echipamentele de conectare constau în carduri de date 3G+ pentru laptop şi modemuri USB 3G+ pentru conectare la desktop.

SMS-uri pe telefonul fix

Vodafone România a lansat săptămâna trecută un serviciu propriu de telefonie fixă pentru persoane fizice, numit Vodafone Acasă, disponibil pe întreg teritoriul ţării. Numerele au prefixul „0372“, urmat de alte şase cifre, şi sunt accesibile din principalele reţele naţionale, fixe şi mobile: Romtelecom, Orange, Cosmote, Telemobil, RCS & RDS, UPC România. Există însă un litigiu cu Romtelecom în privinţa tarifelor de interconectare. Printre facilităţile oferite clienţilor se numără posibilitatea de a primi şi trimite SMS-uri de pe telefonul fix, precum şi accesul gratuit la serviciul cost control şi la serviciul de Relaţii cu Clienţii. Abonamentul fără minute incluse costă cinci dolari pe lună.