WIZZ Air, cea mai mare companie aeriană low fare – low cost din România şi Europa Centrală şi de Est a transportat în primele cinci luni 736.000 de pasageri, cu 31% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când a înregistrat 562.000 de călători.

„Creşterea de 31% a provenit, în special, de la majorarea capacităţii de transport din Cluj-Napoca şi Bucureşti, şi implicit prin noile rute lansate, şi creşterea frecvenţelor pentru zborurile de la cele trei baze operaţionale pe care le avem în România. În ceea ce priveşte traficul de pasageri, Bucureşti va totaliza, în continuare, peste 50% din operaţiunile companiei în România”, a declarat, joi, Gyorgy Abran, directorul comercial al WIZZ Air.

Din această vară compania va aloca două noi avioane Airbus 320 bazelor din România, una fiind operaţională din 12 iunie, la Cluj-Napoca, iar a doua urmând să ajungă la Bucureşti pe 26 iunie. Noile aeronave vor creşte flota din România la opt aparate şi vor crea aproximativ 70 de locuri de muncă noi, piloţi şi echipaj.

Pe 12 iunie, compania a lansat trei zboruri din Cluj-Napoca spre Dusseldorf, Zaragoza şi Palma de Mallorca şi o cursă din Bucureşti spre Pisa, toate cu o frecvenţă de două ori pe săptămână.

Totodată, din Bucureşti va fi lansat un zbor spre Cuneo-Torino pe 30 iunie. În iulie, vor mai fi operabile două curse din Bucureşti spre Dusseldorf şi Zaragoza şi o cursă pe ruta Cluj-Napoca-Alicante.

 În ultimele 12 luni, compania a transportat, dinspre România, 1,76 milioane pasageri.

Compania operează 42 de rute, de la trei baze, având o flotă de opt avioane Airbus A 320. Pe piaţa aeriană low-cost din România, WIZZ Air are o cotă de piaţă de 46%, în ceea ce priveşte capacitatea de transport, fiind urmată de Blue Air, cu o cotă de 44%, EasyJet, cu 4%, GermanWings (2%) şi Ryanair (1%).

SURSA: Wizz Air