În calitate de vicepreședinte executiv și director executiv adjunctva raporta direct CEO-ului companiei și va fi membru al echipei executive a companiei. Stephen Jones va fi responsabil de departamentele comercial, de marketing și IT ale Wizz Air,iarChief Commercial Officer,Chief Marketing Officer și Head of Information Technology îi vor raporta direct. De asemenea, va avea un rol importantîn planificarea succesiunii consiliuluide administraţie. 

Jones, care este cetățean al Noii Zeelande și al Regatului Unit, a deţinut funcţia de Chief Strategy, Network and Alliances Officer la Air New Zealand din 2013, timp în care a fost responsabil pentru strategia generală a companiei, dezvoltarea rețelei, a parteneriatelor și sustenabilitatea acesteia. A gestionat cu succes răspunsul companiei aeriene Air New Zealand în fața concurenței interne semnificative venită din partea transportatorilor low-cost, precum și relansarea afacerilor internaționale ale companiei aeriene în fața rivalităţiiputernicea multor transportatori din Asia, Orientul Mijlociu și a companiilor low-cost de pe piața trans-tasmană, una dintre cele mai competitive din lume.

Înainte de această poziție, Jones a deținut o serie de alte funcţii în cadrul Air New Zealand, încădin 2001,inclusiv poziția de director general al transportatorului low-cost Freedom Air, director general al companiei interne din Tasmania și Insulele Pacificului,precum și pe cea de manager pentru relația cu investitorii și planificare financiară, ca urmare a recapitalizării companiei aeriene în 2003. De asemenea, în prezent, deține funcția de președinte al Comitetului de conducere al Star Alliance și al Comitetului pentru strategia Star Alliance.

Schimbări în top management

Iain Wetherall, în prezent Head of Financial Planning & Control and Investor Relations, este promovat în funcția de Chief Financial Officer începând cu 1 august 2017. În calitate de Chief Financial Officer, Iain va raporta către Chief Executive Officer-ul Wizz Air și va fi responsabil pentru contabilitate, taxe, planificare financiară și control, achiziția de flote și organizarea activităților de finanțe corporative și achiziții. S-a alăturat Wizz Air în iulie 2011 în  funcția de Head of Corporate Finance și, după listarea publică a companiei în 2015, a coordonat și funcția de investor relations din cadrul companiei, înainte să își asume poziția din prezent, în septembrie 2016.Iain este un contabil specializat, deține o diplomă în Advanced Treasury de la Association of Corporate Treasurers, o diplomă în Securities and Investment de la Chartered Institute for Securities and Investments și este Securities Representative autorizat de Securities and Futures Authority (astăzi Financial Conduct Authority). Înainte de Wizz Air, Iain a dobândit experiență în domeniul taxelor și trezoreriei, finanțe corporative, fuziuni și achiziții, contabilitate, audit, guvernanță corporativă, control intern și consultanță prin poziții diferite în domeniu financiar pentru Royal Ahold, PricewaterhouseCoopers, KPMG și Singer & Friedlander Bank Limited.

 

Heiko Holm, în prezent Head of Technical Services, este promovatîn funcția de Chief Technical Officer la Wizz Air, și îi va raporta lui Diederik Pen, Executive Vice President și Chief Operations Officer. Pe măsură ce flota Wizz Air continuă să crească, va evolua și complexitatea tehnică și operațională asociată cu dimensiunea flotei și operațiunile bazelor multiple. Pentru a se asigura că Wizz Air are resursele adecvate pentru creșterea din viitor, a fost creată noua poziție de Chief Technical Officer în echipa de conducere Wizz Air. Chief Technical Officer va rămâne managerul responsabil de “continuing airworthiness”(continuarea aeronavigabilităţii) pentru organizația de mentenanță Part 145 a Wizz Air. Heiko a absolvit University of Applied Sciences din Hamburg, Germania, ca inginer specializat în construcția și design-ul de aeronave și apoi a avut o carieră de succes în cadrul Lufthansa Technik, unde a devenit Director de Operațiuni pentru Lufthansa Technik în Shenzen, China, de unde s-a alăturat Wizz Air. Numirea va intra în vigoare de la 1 august 2017.