Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost – low fare din România şi din centrul şi estul Europei a anunţat semanarea unui acord de principiu cu Airbus pentru achiziţia a încă 50 de aeronave A320 în perioada 2014-2017.

În acest fel, comanda existentă se extinde la 132 de aeronave. Toate aeronavele Wizz Air vor fi configurate într-un sistem cu o singură clasa şi 180 de locuri.

„Până în acest moment nu s-a optat şi pentru modelul de motor”, a anunţat compania aeriană. Wizz Air opereză o flotă compusa din 24 de aeronave A320.

Noua comandă, parte a strategiei Wizz Air

Noua comandă de aeronave va permite companiei să îşi consolideze şi să-şi dezvolte reţeaua de transport structurată pe cele 11 baze operaţionale din Polonia, România, Ungaria, Bulgaria, Ucraina şi Cehia.

Noile aeronave vor permite operatorului aerian să adauge, în următorii ani, noi destinaţii celor 130 de rute existente în prezent. Totodata, viitoarele aeronave vor consolida poziţia de lider a Wizz Air în regiune.

“Noua comandă este în concordanţă cu planurile noastre de creştere. Eficienţa aeronavei Airbus A320 este foarte importantă. Aceasta permite operarea la cele mai mici costuri posibile, facilitând astfel oferirea unor tarife de călătorie scăzute şi accesibile pentru clienţii noştri”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Compania a intrat pe piaţa autohtonă în 2006. În prezent, Wizz Air operează din România mai mult de 100 de zboruri (tur-retur) săptămânal, către 13 destinaţii.

SURSA: Wizz Air