Senatul statului Texas a aprobat un proiect de buget ce contine o clauza prin care li se interzice agentiilor guvernamentale sa instaleze sistemul de operare Microsoft Windows Vista pe computerele detinute fara acordul scris al legislaturii.

Senatorul Juan Hinojosa a propus aceasta clauza pentru ca „au fost primite prea multe rapoarte care semnalau probleme ale sistemului de operare”.

„Nu avem nimic impotriva companiei Microsoft, insa problemele cu acest sistem (n.r. de operare) sunt cunoscute in toata tara”, a explicat Hinojosa in cursul unei sesiuni a Senatului din Texas. „In schimb, sistemul Windows XP functioneaza foarte bine”, a adaugat Juan Hinojosa.

Clauza prevede ca agentiile de stat au nevoie de aprobarea scrisa a Consiliului Legislativ al Bugetului inaintea procurarii licentelor Vista, a up-gradarilor si chiar a cumpararii unor noi calculatoare care au pre-instalat sistemul de operare Vista.

„Suntem surprinsi de faptul ca in Texas a fost adoptata o clauza ce discrimineaza in mod special o singura companie si un singur produs al acesteia. Speram ca pana la aprobarea finala a Bugetului sa fie inlaturata aceasta nedreptate”, a declarat un purtator de cuvant al companiei Microsoft.

Potrivit acestuia, Microsoft are 1.500 de angajati in statul Texas. De asemenea, compania a deschis anul trecut si un centru de date in San Antonio, centru a carui investitie se ridica la aproximativ 500 milioane de dolari.