Cei de la Winrumors au pus faţă în faţă două tablete, una care rula sistemul de operare Windows 8 şi un iPad 2 cu iOS 5 beta. Participanţii la conferinta Microsoft Build de săptămâna aceasta au putut vedea pe viu ce poate Windows 8, însă au plecat acasă şi cu o tabletă Samsung, cu Windows 8,  oferită de gigantul software.

În ceea ce priveşte comparaţia cu iOS5 beta, diferenţele se pot observa chiar din ecranul de logare. În timp ce iOS5 oferă un sitem de logare bazat pe PIN, Windows 8 permite logare pe baza de fotografii.

Meniul este, de asemenea, total diferit. În Windows 8 aplicaţiile sunt aranjate sub formă de Live Tiles (pătraţele sau dreptunghiuri). Acestea pot fi aranjate în mai multe feluri şi chiar micşorate. Windows 8 poate fi accesat şi cu ajutorul unui stylus, dar se pot folosii şi degetele. Utilizatorii pot spre exemplu să folosească stylusul pentru a scrie în loc de a tasta adresa unui site. Mai multe comparaţii vor putea fi făcute atunci când Microsoft va lansa varianta beta a Windows 8.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/ntSdfGzF60M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>