Una dintre acestea este că Windows 8 va rula atât pe PC, cât şi pe tabletele de Internet, despre care se spune că vor înlocui la un moment dat netbookurile (laptopurile de mici dimensiuni).  Pe lângă faptul că va rula pe tablete, Windows 8 va putea fi încărcat pe un hard disc extern şi rulat pe diferite dispozitive.

Microsoft va înlocui, odată cu Windows 8 ,“celebrul” ecran albastru care apare de fiecare dată când sistemul de operare se blochează şi necesită să fie restartat. La Windows 8, ecranul albastru va fi înlocuit cu unul negru.

Logare tactilă
 
Windows 8 va veni cu un sistem de logare bazat pe atingere. Astfel utilizatorii nu vor mai trebui să scrie o parolă pentru a se loga, ci vor trebui să tragă cu degetul pe ecran, aşa cum se întâmpla la sistemul de operare Android. Acesta funcţie este utilă dacă Windows 8 va rula de pe o tabletă de Internet.

În plus, Windows 8 va avea şi recunoaştere facială. Acest lucru înseamnă că cei care au laptop, şi nu numai, se vor putea loga pe PC  folosind camera web.

Cei de la Electronista.com au scris ca Windows 8 va putea fi încărcat pe un stick USB de 16 GB sau mai mare şi luat la purtător. Utilizatorii îşi vor putea încărca versiunea personalizată de Windows pe orice PC pe care îl folosesc.
Despre Windows 8 se mai spune că va avea un toolbar pentru aplicaţii şi pentru navigare similar cu cel întâlnit pe suita Office.

Cei de la WinRumors au descoperit şi un nou Task Manager la Windows 8. Acesta va permite utilizatorilor să îşi dea seama mult mai rapid ce aplicaţii şi procese consumă cele mai multe resurse.