Sportiva din România a dominat clar primul set al partidei. Astfel, primele patru game-uri ale partidei i-au aparținut acesteia.

Wimbledon 2019 Live: Simona HalepSerena Williams. Performanță uluitoare pentru Halep

Game-ul 5 al primului set i-a revenit Serenei Williams. Halep a continuat însă jocul tactic excelent și, chiar dacă a fost la un pas să-și cedeze serviciul în fața americancei, a reușit in extremis să închidă game-ul 6.

Game-ul 7 al partidei i-a revenit fără drept de apel americancei, game câștigat la zero. Simona Halep nu a mai părut să-și dorească să forțeze la retur, păstrându-și forțele pentru următorul game, câdn avea să servească pentru câștigarea primului set.

Și fix acest lucru s-a întâmplat! Simona a servit impecabil și a reușit să câștige primul set, scor 6-2.

Wimbledon 2019 Live: Simona Halep – Serena Williams. Performanță uluitoare pentru Halep

Cele două tenismene s-au mai întâlnit de 11 ori în carieră. Serena William are 9 victorii și Simona Halep doar două.

Prima victorie a româncei în fața lui Williams a avut loc în 2014, în grupele de la Singapore, unde i-a administrat americancei un neiertător 6-0, 6-2. Cele două s-au întâlnit din nou în finală, acolo unde a fost rândul Serenei să o învingă pe Halep fără drept de apel, scor 6-3, 6-0.

Halep a mai câștigat împotriva lui Williams și în 2015, în semifinalele de la Indian Wells, însă este vorba de o victorie la masa verde, Serena retrăgându-se înainte de partidă din cauza unei probleme medicale.