Această numire vine după ce Michael Boersma a renunţat la calitatea sa de membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA, începând cu data de 1 mai 2016. 

Electrica SA este administrată de un Consiliu de Administraţie compus, începând cu data de 1 mai, din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Pedro Mielgo Alvarez şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber. 

Şedinţele Consiliului se ţin în mod valabil în prezenţa a cel puţin cinci membri, dintre care doi membri trebuie să fie obligatoriu independenţi. 

Cetăţean olandez şi german, Willem Schoeber are o experienţă de peste 40 de ani în domeniul energiei. Cea mai mare parte a activităţii sale profesionale a fost derulată în cadrul grupurilor Shell şi EWE, unde a deţinut diferite poziţii în top managementul filialelor din Olanda, Finlanda, Turcia, Germania şi SUA. 

Începând cu anul 2013, şi-a continuat cariera din poziţia de consultant independent în afaceri, precum şi în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al mai multor companii din Europa.

Willem Schoeber a absolvit Universitatea Tehnologică din Eindhoven şi este doctor în ştiinţe tehnice. De asemenea, a publicat numeroase lucrări ştiinţifice şi deţine mai multe brevete de invenţie. 

Consiliul de Administraţie a aprobat, totodată, completarea postului vacant din cadrul Comitetului de Strategie, Restructurare şi Guvernanţă Corporativă, accesta fiind, începând cu data de 1 mai 2016, după cum urmează: Cristian Buşu, Ioana Drăgan şi Willem Schoeber 

Societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, Electrica SA este lider pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe aproape 120 ani. 

Electrica SA are o arie de cuprindere naţională – cu organizare zonală în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.

AGERPRES