Într-o declaraţie citată de publicaţia olandeză De Volkskrant, Wilders afirmă că izolarea românilor şi bulgarilor ar trebui să continue şi după 1 ianuarie 2014, asta după ce Comisia Europeană a condamnat un site al PVV care îi încurajează pe olandezi să-şi împărtăşească plângerile împotriva cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est. Bruxellesul a atras atenţia că site-ul PVV ‘contravine în totalitate’ principiului libertăţii de mişcare în UE.

Geert Wilders a spus că se teme că, după această dată, care este limita maximă prevăzută de legislaţia UE până la care guvernul olandez poate menţine piaţa muncii închisă, sute de mii de cetăţeni din România şi Bulgaria vor veni în Olanda.

Liderul PVV a mai atras atenţia că ministrul pentru afaceri sociale şi locuri de muncă, Henk Kamp, ar trebui să prevină acest lucru, în caz contrar grupuri uriaşe, în opinia sa, de lucrători din Bulgaria şi România vor lua locurile olandezilor pe piaţa muncii şi vor cauza probleme.

Chiar dacă multe state europene au ridicat deja restricţiiile, Olanda continuă să le menţină până la data maximă admisă. Ultimele cifre arată că, în acest moment, în Olanda lucrează circa 300.000 de persoane din Europa Centrală şi de Est.
Sursa: Agerpres