Subliniind dorinţa ţării sale de a ajuta Europa să soluţioneze criza datoriei, el a precizat că ‘unii cred că aceasta înseamnă că China vrea să cumpere Europa. Dar ‘China nu intenţionează şi nu are capacitatea’ să facă acest lucru, a adăugat premierul chinez.

Wen Jiabao a subliniat joi la Beijing ‘urgenţa’ pentru Europa de a soluţiona criza datoriei şi a indicat că ţara sa intenţionează să aibă ‘o participare crescută’ la Fondul european de stabilitate financiară (FESF) şi la Mecanismul european de stabilitate (MES), fond de salvare permanent ce îi va succeda primului şi va fi pus în aplicare în iulie.
Cancelarul german s-a declarat încrezător în viabilitatea euro şi capacitatea Europei de a soluţiona această criză, asigurând că reformele asumate vor merge în sensul bun. Totodată, Angela Merkel a pledat pentru o continuarea integrării europene.

China ar deţine peste 550 miliarde de dolari din datoria suverană europeană, potrivit informaţiilor unor experţi neconfirmate oficial. PDG-ul Siemens şi cel al Volkswagen participă la acest forum, ca şi patronul fabricantului chinez de calculatoare Lenovo, Yang Yuanqing şi cel al China Development Bank, Chen Yuan.
SURSA: Agerpres