1. Facultatea de Medicină de la Harvard
Harvard este unul dintre cele mai prestigioase branduri din educaţie, iar în ceea ce privește cercetarea, este cea mai de încredere instituție din lume. În clasamentul anual al celor mai bune universități din lume, publicat de Universitatea Shanghai Jiao Tong din China, Harvard figurează ca cea mai bună școală medicală din lume.
2. Universitatea Johns Hopkins
Aparţine de spitalul cu acelaşi nume, care a fost votat de publicaţiile US News si World Report timp de zece ani drept cel mai bun spital din lume şi este cotată în consecinţă, ca una dintre cele mai bune şcoli de medicină din lume. Primeşte în mod constant cele mai multe burse de medicină de la Institutul Naţional de Sănătate. 
3. Facultatea de Medicină din cadrul Universității din California
La Facultatea de Medicină de la Universitatea din California, San Francisco, se pregătesc unii dintre cei mai buni medici în îngrijirea medicală primară. Instituția este recunoscută pentru cercetarea în domeniul HIV/ SIDA, medicină de familie și pentru vindecarea dependenţei de droguri și a celei de alcool. 
4. Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Carolina de Nord, Chapel Hill
Potrivit US News şi World Report Care, aceasta este cea mai bună facultate pentru a studia îngrijirea medicală primară şi cel mai bun institut de cercetare în domeniul asistenţei medicale acordate în mediul rural. De asemenea, este foarte performantă în domeniul cercetării pentru găsirea de noi tratamente pentru cancer.
5. Facultatea de Medicină din cadrul Universitatății din Stanford
Este una dintre cele mai vechi şcoli de medicină din ţară, iar tot ceea ce se întreprinde aici este sinonim cu inovaţia, instutuţia fiind unul dintre liderii mondiali în cercetarea în domeniul biotehnologiei. Studenţii sunt ei înşişi managerii a două clinici, unde pot interacţiona cu pacienţi.