Chiar dacă liderul libian va fi învins în scurt timp, jurnalistul de investigație Webster Tarpley susține că războiul din această parte a lumii va continua.
”Gaddafi trebuia să cadă în martie, dar el a pus bețe-n roate, și-a asumat poziția de blocare vis-a-vis de mașinăria subversivă NATO și i-a ținut cu mâinile legate 6-7 luni. Dacă rezistența lui Gaddafi va dispărea, ceea ce nu prea cred, toate aceste active militare pe care în prezent le vedem desfășurate în centrul Mediteranei vor fi mutate în estul Meditaranei, și acolo Hezbollah și Siria, și apoi Iranul, ar face bine să fie atente, pentru că și ele sunt ținte”, susține Tarpley.
Jurnalistul spune că rezistența regimului Gaddafi nu trebuie subestimată.
”Țineți minte, totul se va duce spre Iran și Rusia, din cauza importantei baze maritime din Tartus, Siria, care este baza navală a Rusiei în Mediterana. Așadar, dacă lucrurile se calmează în Libia, asta înseamnă doar că războiul se va muta spre est, dar eu cred că mai e de dus încă un război lung în Libia. Să-l comparăm pe Gaddafi cu molahul Omar, care a fost acum zece ani. Molahul Omar încă operează fără probleme; cred că Gaddafi se poate descurca mai bine de-atât. Deci nu vă așteptați ca Gaddafi să fie încolțit prea curând, dar chiar de-ar fi, are o familie mare, care face parte dintr-un mare trib. Organizarea tribală în Libia e ideală pentru a conduce o mișcare de rezistență în condițiile date”, încheie Tarpley.