”Am avut gene norocoase. Erau șanse mici să se întâmple acest lucru. Dacă m-aș fi născut acum câteva mii de ani, poate că aș fi fost mâncare pentru animale: nu pot nici să alerg repede, nici să mă urc în copaci. Este foarte importantă șansa pe care o ai la începutul vieții”, a spus Buffett.
Potrivit miliardarului, modul în care te naști nu are nicio legătură cu omul care vei deveni, tu fiind singurul care decizi acest lucru. Bineînțeles, de felul în care te naști depinde dacă va trebui să lucrezi măcar o zi în viața ta sau dacă va trebui mereu să pleci cu șansa a doua într-o luptă. ”Toți suntem creați egali, dar nu toți avem aceleași oportunități. Norocul contează în această viață, însă este important cum te folosești de el”, explică miliardarul american.
Warren Buffett, al doilea cel mai bogat american după Bill Gates, este în ediţia Forbes din acest an cel mai mare câştigător în ultimele 12 luni, averea sa sporind cu 12,5 miliarde dolari.
La 1 octombrie a primit, prin intermediul conglomeratului său Berkshire Hathaway, acțiuni Goldman Sachs în valoarea de 2,15 miliarde dolari, potrivit Reuters. Acțiunile au fost acordate pe baza garanțiilor (certificatelor de acțiuni) achiziționate de Berkshire ca parte a acordului semnat cu banca de investiții în timpul cataclismului financiar din 2008.