În primul rând, Warren Buffet a subliniat că Inteligența Artificială (AI) este o tehnologie profundă. Renumitul miliardar a comparat-o apoi cu un duh magic.

Warren Buffet spune că Inteligența Artificială este ca un duh magic

El a spus și că această tehnologie poate avea beneficii extraordinare pentru societate, dacă este folosită într-un mod pro-social.

În schimb, el a amintit de Al Doilea Război Mondial și utilizarea bombelor atomice, care au potențialul să distrugă lumea.

„Inteligența Artificială este profundă. Adică, asta o face să fie un duh magic, știți, ceea ce se poate întâmpla. Aș putea spune câteva glume cu duhuri magice, dar mai bine nu. În ceea ce privește afacerile noastre, ei își vor da seama de lucruri. Adică, avem oameni inteligenți. Și este… Evident, dacă este folosită într-un mod pro-social, are beneficii extraordinare pentru societate.

Dar nu știu cum să te asiguri că asta se întâmplă, așa cum nu știu cum poți să te asiguri, atunci când folosești două bombe atomice în Al Doilea Război Mondial, că nu ai creat ceva care ar putea distruge lumea mai târziu”, a spus Warren Buffet, în cadrul unei conferințe.

Warren Buffett
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Warren Buffett este unul dintre cei mai cunoscuți investitori din istoria modernă

Amintim că Warren Buffett este unul dintre cei mai cunoscuți investitori din istoria modernă. Cunoscut și ca „Oracolul din Omaha”, el câștigă anual miliarde de dolari doar din dividende. De fapt, majoritatea acțiunilor Berkshire Hathaway sunt acțiuni plătitoare de dividende.

Peste jumătate din portofoliul de acțiuni Berkshire Hathaway se află în acțiuni Apple.

Compania lui Buffet a avut un succes greu de egalat. Din 1965, firma sa a înregistrat câștiguri anuale compuse de 19,8% față de 10,2% pentru S&P 500.

Cu toate acestea, modelul său de investiții a fost mult timp transparent, direct și consecvent.

Așa cum spunea Buffet în scrisoarea sa din 24 februarie 2024, către acționarii companiei, „Berkshire beneficiază de o constanță neobișnuită și de o claritate a scopului”.

Investește în companii mari, de vârf, cu bilanţuri solide și evaluări atractive. Buffett investește pe termen lung, dar nu i-a fost niciodată teamă să facă noi investiții semnificative sau să renunțe la unele.