Miliardarul Warren Buffet a cedat 512.169 de actiuni din Clasa B ale companiei Berkshire Hathaway Inc. in favoarea a trei fundatii caritabile.

Valoarea totala a participatiei cedate este de peste 2,05 miliarde de dolari, la un pret de 3,999 dolari/actiune in data de 1 iulie, atunci cand a fost efectuat transferul.

Din cele 512.169 de titluri transferate, cele mai multe (451.250 actiuni) au fost oferite fundatiei Bill & Melinda Gates.

Buffet a declarat in anul 2006 ca in timp, intentioneaza sa ofere Fundatiei Gates 10 milioane de actiuni din Clasa B, iar Fundatiei Susan Thompson Buffet un milion de titluri din aceeasi categorie. De asemenea, miliardarul american a declarat in urma cu doi ani ca va oferi cate 350.000 de actiuni si fiecarei dintre cele trei fundatii conduse de fii sai.

Corporatia Berkshire Hathaway detine o varietate de companii, inclusiv din domeniul asigurarilor si al productiei de imbracaminte, mobilier, bijuterii si bomboane. De asemenea, Berkshire Hathaway dectine restaurante, si detine actiuni la companii precum Coca-Cola si Wells Fargo & Co.