Compania Walt Disney caută un cumpărător pentru divizia Miramax, care are un portofoliu de 700 de filme, printre care „Pulp Fiction” sau „Shakespeare in Love”. Până în prezent, zece investitori şi-au manifestat interesul, iar suma în discuţie depăşeste 700 de milioane de dolari, conform „New York Times”.

Recesiunea mai face o victimă în industria de entertainment, compania Disney fiind obligată să renunţe la divizia care i-a adus 200 de nominalizări la premiile Oskar. Harvey Weinstein şi Bob Weinstein, fondatorii Miramax, au fost printre primii care au deschis negocierile. Fraţii Weinstein au vândut Miramax companiei Disney în 1993, dar au rămas la conducerea diviziei până în 2005, când au plecat pentru a fonda compania Weinstein.

Un alt potenţial cumpărător este Summit Entertainment, casa care a produs seria de filme „Twilight”, din ale cărei încasări şi-ar putea permite achiziţia. Summit nu are un portofoliu mare de filme, iar analiştii estimează că filmele Miramax produc peste 300 de milioane de dolari anual din vânzări de DVD-uri şi drepturi către televiziuni.

Experţii Disney speră că vor primi oferte mai consistente în zilele care urmează, pentru a putea lăsa Miramax pe mâini bune şi a se putea concentra asupra producţiilor branduite, cu buget mare. Cei 20 de angajaţi Miramax care au rămas după reducerile de personal din luna octombrie au fost integraţi în echipa Disney, care a preluat toate afacerile Miramax. Şase filme Miramax sunt pregătite pentru a fi lansate pe piaţă, printre care drama „Last night”, cu Keira Knightley în rol principal, şi „The Baster”, o comedie romantică, cu Jennifer Anniston.