Pe fondul unor cumpărări accelerate pe finalul sesiunii, indicele S&P 500 a înregistrat cea mai bună zi din ultimii mai bine de doi ani, crescând cu 4,74% (53,07 puncte), după o cădere cu 17% din ultimele săptămâni.
Piața și-a schimbat direcția de șase ori după anunțul Fed care asigura menținerea ratelor dobânzii de intervenție aproape de zero timp de peste doi ani.
Acțiunile băncilor au revenit spectaculos după pierderile recente, indicele KBW al piețelor de capital crescând cu 6,7%.
“În ultimele 3-4 săptămâni, piața de acțiuni a înregistrat cu adevărat un discount privind o ușoară recesiune”, a spus Mohannad Aama, managing director al Beam Capital Management din New York.
“Acum, după anunțul Fed, piețele au început să cântărească în avans care va fi răspunsul Fed și al guvernului. Există încă o mică șansă pentru stimulente fiscale țintite pe crearea de locuri de muncă”, a adăugat Aama.
Indicele Dow Jones a câștigat aproape 4% sau 430 de puncte, până la 11.240 puncte, iar Nasdaq compozit a sărit cu 5,3%, la 2.483 puncte.
Aproximativ 16,4 miliarde acțiuni s-au tranzacționat pe New York Stock Exchange, NYSE Amex și Nasdaq, de peste două ori mai mult decât media tranzacțiilor zilnice din acest an, de 7,75 miliarde.
Acțiunile care au crescut marți pe NYSE au depășit covârșitor pe cele care au închis în scădere, într-un raport de 12 la 1, în timp ce pe Nasdaq aproape cinci acțiuni au crescut la fiecare una care a scăzut.
Cei trei indici principali ai pieței americane de acțiuni sunt încă în teritoriul negativ pentru anul acesta, în ciuda raliului de revenire de marți.
La minimul ședinței de marți de după anunțul Fed, S&P 500 s-a apropiat la doar câteva puncte pentru a intra în “bear market” (piață cu tendință de scădere pe termen mai lung), echivalentul unei căderi de 20% față de maximelle recente din 29 aprilie.