Acțiunile a încheiat în creștere pentru a cincea ședință consecutiv, ceea ce reprezintă cea mai lungă serie de aprecieri din ultimele două luni și jumătate. Indicele Dow Jones a câștigat vineri 0,66%, până la 11.509 puncte, după ce Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei SUA, i-a chemat pe miniștri de finanțe din Europa la o întâlnire în Polonia pentru a găsi o soluție la problema datoriilor Greciei.
Indicele S&P 500 a crescut vineri cu 0,57%, până la 1.216 puncte, și a încheiat săptămâna cu un avans cumulat de 5,4%, cel mai mare de la începutul lunii iulie încoace.
De asemenea, indicele Dow Jones a reușit o săptămână în care a câștigat cumulat 4,7%, cel mai mare avans fiind înregistrat joi, după ce cinci bănci central au spus ca vor acționa împreună pentru a susține băncile europene cu împrumuturi în dolari în cantități nelimitate.
Indicele Nasdaq compozit a terminat sesiunea de vineri în urcare cu 0,58%, astfel că pentru întreaga săptămână creșterea a fost de 6,25%, cea mai mare dintre indicii principali.
Grupul care se întâlnește în Polonia a spus că nu se va decide până luna viitoare dacă Grecia se califică pentru a primi o nouă tranșă din acordul de împrumut. Investitorii sperau ca această problemă să fie decisă cât mai curând.
Antony Conroy, șef de tranzacționare la BNY ConvergEx Group, a declarat pentru AP că sentimental traderilor este mixt. Unii culeg din acțiunile pe care le consideră subevaluate, în timp ce alții vând din cauza temerilor pe termen-lung cu privire la Europa.
Chiar dacă indicele Dow Jones a reușit o performanță săptămânală de 4,7%, acesta este în scădere cu 0,9% per ansamblul lunii septembrie.