Update ora 18.30
Indicii pieţei americane au revenit pe plus după două ore de tranzacţionare, Dow Jones urcând cu 0,2%, S&P 500 crescând cu 0,3%, iar Nasdaq compozit avansând cu 0,65%, pe fondul speranţelor privind rezolvarea problemelor crizei datoriilor din zona euro prin emiterea unor bonduri comune ale zonei.
Ora 17.30
Wall Street a trecut pe minus miercuri, cu Dow Jones şi S&P 500 extinzându-şi pierderile, iar Nasdaq compozit trecând în teritoriul negativ, după ce parlamentul austriac a eşuat în a aproba un nou plan de salvare pentru zona euro, decalând probabil aprobarea guvernului până în octombrie , transmite Reuters. Oficialii au spus că aprobarea doar a fost decalată.
După circa o oră de la deschidere, când afişa o creştere de 0,58%, indicele Dow Jones a ajuns să înregistreze o pierdere de 0,85%, iar S&P 500 cobora cu 0,7%, deşi în primele minute câştiga 0,61%. De asemenea, indicele Nasdaq compozit înregistra o depreciere de 0,3%, după ce iniţial se tranzacţiona în urcare cu 0,78%.
Indicii pieţei de acţiuni din SUA au deschis miercuri în creştere, cu 0,6-0,8%, după ce şeful Comisiei Europene a spus că vor fi prezentate opţiunile privind emiterea de bonduri pentru zona euro, un instrument pe care investitorii îl văd ca pe un pas înainte la adresa crizei datoriilor zonei.