Indicele Dow Jones a sărit cu 322 puncte sau cu aproape 3%, până la 11.177 puncte, marcând cea mai bună evoluție din ultimele două săptămâni (din 11 august), când a urcat cu 423 de puncte. Indicele a înregistrat o scădere temporară, cu circa 60 de puncte, după ce în jurul orei 1:51 (ora din SUA) un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade a scuturat coasta de est a Statelor Unite. Indicele a recuperat ulterior și a închis pe maximul zilei.
James Paulsen, șeful strategiilor de investiții din cadrul Wells Capital Management, a declarat pentru AP că acțiunile afectate de deprecieri de la sfârșitul lunii iulie încoace sugerează că investitorii se pregăteau pentru o recesiune. Ei au pus la îndoială perspectivele sumbre marți după ce un sondaj făcut de Federal Reserve Bank of Richmond în zona de sud-est indică o încetinire, nu o recesiune. “Când lumea este pregătită pentru o recesiune, o creștere lentă este bună acum”, a spus Paulsen.
Dacă indicele Dow, care înglobează 30 de companii-gigant precum IBM sau General Electric a crescut ieri cu circa 3%, indicia care urmăresc acțiuni mai mici au avut o evoluție și mai bună, semn că investitorii sunt pregătiți să își asume riscuri mai mari.
Indicele Nasdaq compozit a închis marți cu o ccreștere de 4,29%, până la cotația de 2.446 puncte, în vreme ce indicele S&P 500 a urcat cu 3,4%, la 1.162 puncte.