Grupul auto german Volkswagen (VW) va vinde în aprilie acţiuni preferenţiale noi în valoare de aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Astfel, VW va emite 65 de milioane de titluri noi, a căror valoare este echivalentă cu jumătate din capitalul autorizat. Pre-plasarea acţiunilor destinate investitorilor instituţionali a început deja, a anunţat grupul, care se aşteaptă ca titlurile să fie subscrise în perioada 31 martie-13 aprilie.

Acţionarii importanţi, precum Porsche, landul Saxonia Inferioară şi fondul suveran de investiţii al Qatarului, au acceptat să transfere drepturile de subscriere mai multor bănci care vor gestiona vânzarea titlurilor.

Acţiunile grupului au scăzut cu 4,7% până la ora 12:15 GMT, după apariţia anunţului, cu toate că VW a indicat încă de la începutul lunii decembrie 2009 că intenţionează să emită şi să plaseze obligaţiuni în prima jumătate a acestui an.

Directorul financiar al VW a anunţat în martie că se aşteaptă ca grupul să strângă circa patru miliarde de euro prin vânzarea de acţiuni noi, pentru a proteja ratingurile de credit şi înlocui capitalul utilizat la achiziţia, în 2009, a jumătate din operaţiunile auto ale Porsche.

SURSA: Mediafax